Hoofd menu
Dometuin

Dometuin

Sinds december 2015 domineert onze geodome-kas het gezicht van VoedselPark Gnephoek. In deze uit hergebruikte pallets opgebouwde kas kunnen wij groenten en kruiden vroeg opkweken en beschikken we over ruimte voor niet winterharde planten. Rond de dome is aan de noordkant een boomgaard en aan de zuidkant een moestuin ingericht.

 

Bezigheden: onderhoud moestuin en kas, verhoogde teeltbedden maken

Moestuin
De moestuin is nu half aangelegd. Er zijn een aantal verhoogde bedden bedoeld voor voornamelijk eenjarigen-teelt. Gewone groenten zoals: kolen, bieten, uien, diverse slasoorten en bonen. Hier is vooral onderhoud belangrijk. Komende tijd willen we ook de andere helft met verhoogde bedden inrichten.

Boomgaard
Rond de noordzijde van de dome staan verschillende fruitbomen en struiken. Naast gangbare appels, peren en pruimen, druiven, gojbessen en diverse noorse citroenen. Vooralsnog klein spul dat even de tijd nodig heeft. Tussen de nieuwe aanplant creëren we ruimte voor vaste groenteplanten en eetbare bodembedekkers.

 

Wat kan jij hier doen?
In en rond de dome is jaarrond van alles te doen. Gangbaar tuinonderhoud, zoals: wieden, mulchen, snoeien, oogsten, zaaien en inplanten. Belangrijk is de verdere aanleg van de moestuin: grond afdekken met karton, verhoogde bedden maken, vullen met compost en grond en inplanten of mulchen.  Interressant voor iedereen die graag tuiniert en meer wil weten van permacultuur in de moestuin.

Lijkt jou dit leuk? Doe mee!

 

Laatst aangepast opvrijdag, 17 november 2017 21:55

Waar is VoedselPark Gnephoek

Contact

Internet
Contact leggen met VoedselPark Gnephoek gaat het meest eenvoudig via internet. Stuur een bericht via mail of Facebook of gebruik het Contactformulier. Je krijgt bijna altijd binnen een dag respons.

Spontaan aanwippen
Spontaan langskomen bij het Voedselpark mag altijd. We zijn er op sterk wisselende tijden. Zaterdagmiddag is zo'n beetje de vaste werkdag. Als je dan langswipt is er vast iemand die je van alles kan vertellen en je kan direct meewerken als je wilt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul je emailadres in en klik op 'Inschrijven' om je aanvraag te verzenden.

Bezoek VoedselPark Gnephoek op Facebook Blijf automatisch op de hoogte via onze RSS-feed