Hoofd menu
Wat is VoedselPark Gnephoek?

Wat is VoedselPark Gnephoek?

Stichting VoedselPark Gnephoek is een zelfstandig burgerinitiatief actief met de ontwikkeling van een op permacultuur gebaseerd klein voedselbos. Op de eerste plaats is het voedselpark een educatief project, waarmee wij willen bijdrage aan een groter bewustzijn van de voordelen van een krachtige en herstellend duurzame lokale economie.

Duurzaam en herstellend
Op een terrein van circa 3000 m2 zijn wij vanaf juli 2015 bezig met de aanleg van een tuin vol eetbaar en vooral duurzaam groen. Natuurlijk geteelde groenten, kruiden, fruit, maar ook bloemen en paddenstoelen. De aanleg én het onderhoud van de tuin gebeurt biologisch met gebruik van lokale materialen, zoals groenafval van de gemeente en zelf gemaakte compost. Met deze aanpak telen wij gezonde groenten, kruiden en fruitsoorten én herstellen wij de sterk verarmde industriegrond waarop de tuin gevestigd is.

Sociaal
VoedselPark Gnephoek is ook nadrukkelijk een sociaal project, met plaats voor verschillende mensen en activiteiten en ruimte voor eigen initiatief. Wie graag meehelpt aan de realisatie en het onderhoud van de tuin en de diverse bouwprojecten is altijd welkom. Daarnaast zoeken we actief verbinding met andere maatschappelijke organisaties, zoals: scholen, welzijnsorganisaties en andere plaastelijks stadslanbouwinitiatieven. Inmiddels zijn er goede contacten met de gemeente en het IVN en verzorgen wij  tweewekelijks workshops voor een plaatselijk basisschool.

 

Laatst aangepast opdonderdag, 04 januari 2018 20:57

Waar is VoedselPark Gnephoek

Contact

Internet
Contact leggen met VoedselPark Gnephoek gaat het meest eenvoudig via internet. Stuur een bericht via mail of Facebook of gebruik het Contactformulier. Je krijgt bijna altijd binnen een dag respons.

Spontaan aanwippen
Spontaan langskomen bij het Voedselpark mag altijd. We zijn er op sterk wisselende tijden. Zaterdagmiddag is zo'n beetje de vaste werkdag. Als je dan langswipt is er vast iemand die je van alles kan vertellen en je kan direct meewerken als je wilt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul je emailadres in en klik op 'Inschrijven' om je aanvraag te verzenden.

Bezoek VoedselPark Gnephoek op Facebook Blijf automatisch op de hoogte via onze RSS-feed