Hoofd menu
Wat is VoedselPark Gnephoek?

Wat is VoedselPark Gnephoek?

VoedselPark Gnephoek is een tuin vol eetbaar groen. Een gezellig groepje burgers teelt hier groente, fruit en kruiden volgens de richtlijnen van permacultuur. Dat wil zeggen dat we voedsel verbouwen op een duurzame manier, met respect voor aarde, dier en mens. Zo is het voedselpark niet alleen nuttig voor mensen, maar ook voor andere levende organismen. Het belangrijkste doel van VoedselPark Gnephoek is het verspreiden van kennis over deze manier van voedsel telen, zodat we met z’n allen bijdragen aan een leefbare, gezonde wereld.

 

Duurzaam en herstellend

Sinds juli 2015 zijn wij bezig met een almaar groeiende tuin, vol eetbaar en duurzaam groen. Denk aan groenten, kruiden en fruit, maar ook bloemen en paddenstoelen. De aanleg én het onderhoud van de tuin gebeurt biologisch, met gebruik van lokale materialen. We krijgen bijvoorbeeld groenafval van de gemeente, en maken zelf compost. Met deze aanpak telen wij gezonde groenten, kruiden en fruitsoorten én herstellen wij de sterk verarmde industriegrond waarop de tuin gevestigd is.

 

Sociaal
VoedselPark Gnephoek is ook een sociaal project, gericht op verbinding. Er is ruimte voor verschillende mensen, activiteiten en initiatieven. Help je graag mee aan de totstandkoming en het onderhouden van tuinprojecten of bouwprojecten? Dan ben je altijd welkom. VoedselPark Gnephoek staat midden in de samenleving en heeft contact met allerlei andere organisaties, zoals scholen, de gemeente, welzijnsorganisaties, andere stadslandbouwinitiatieven en het IVN. Soms eenmalig, soms structureel. Zo geven wij sinds eind 2016 iedere twee weken een workshop aan een plaatselijke basisschool.  

 

Contact

Heb je een vraag of wil je langskomen? Neem met ons contact op! 

Laatst aangepast opmaandag, 06 augustus 2018 16:04

Waar is VoedselPark Gnephoek

Contact

Internet
Contact leggen met VoedselPark Gnephoek gaat het meest eenvoudig via internet. Stuur een bericht via mail of Facebook of gebruik het Contactformulier. Je krijgt bijna altijd binnen een dag respons.

Spontaan aanwippen
Spontaan langskomen bij het Voedselpark mag altijd. We zijn er op sterk wisselende tijden. Zaterdagmiddag is zo'n beetje de vaste werkdag. Als je dan langswipt is er vast iemand die je van alles kan vertellen en je kan direct meewerken als je wilt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul je emailadres in en klik op 'Inschrijven' om je aanvraag te verzenden.

Bezoek VoedselPark Gnephoek op Facebook Blijf automatisch op de hoogte via onze RSS-feed