Hoofd menu
Voedselbos, bosrandtuin, voedselpark

Voedselbos, bosrandtuin, voedselpark

VoedselPark Gnephoek is een 3000 M2 groot voedselbos primair bedoeld voor educatie en bewustwording en ingericht volgens principes van permacultuur. Een ontwerpsysteem geënt op win-win situaties voor mens en natuur en bedoeld om in ieders behoeften te voorzien terwijl de gezondheid van ecosystemen verbetert. Zo komt er naast allerlei eetbare gewassen bijvoorbeeld ook een imker met bijenvolken voor de onmisbare bestuiving. Met de aanleg van het voedselpark, dragen de initiatiefnemers niet alleen bij aan lokale voedselproductie, maar zorgen ook voor herstel van de door industrieel gebruik ernstig beschadigde grond.

Sociaal
Het voedselpark is nadrukkelijk een sociaal project. Op dit moment vergt de inrichting van een ‘tuin’ op een nu nog woest begroeid bedrijfsterrein veel energie, waarbij iedere hulp welkom is. Vanaf volgend voorjaar staan er meer activiteiten op het programma, zoals: meewerkdagen, workshops en collectieve teelt van groenten, fruit en kruiden.

Laatst aangepast opdonderdag, 27 oktober 2016 21:18

Waar is VoedselPark Gnephoek

Contact

Internet
Contact leggen met VoedselPark Gnephoek gaat het meest eenvoudig via internet. Stuur een bericht via mail of Facebook of gebruik het Contactformulier. Je krijgt bijna altijd binnen een dag respons.

Spontaan aanwippen
Spontaan langskomen bij het Voedselpark mag altijd. We zijn er op sterk wisselende tijden. Zaterdagmiddag is zo'n beetje de vaste werkdag. Als je dan langswipt is er vast iemand die je van alles kan vertellen en je kan direct meewerken als je wilt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul je emailadres in en klik op 'Inschrijven' om je aanvraag te verzenden.

Bezoek VoedselPark Gnephoek op Facebook Blijf automatisch op de hoogte via onze RSS-feed