Hoofd menu
En dan wordt je visie werkelijkheid... En dan wordt je visie werkelijkheid... Marcel Eilers

Visie, kansen zien en laten zien

Onze visie is gebaseerd op een aantal pijlers die draaien om het benutten van kansen:

Verbouwen van gezond en natuurlijk voedsel

Door middel van permacultuur en andere duurzame landbouwmethoden willen wij de kennis verbreden over het verbouwen van duurzaam en gifvrij voedsel. Op deze manier kunnen Alphenaren hun eigen voedsel in de buurt verbouwen op een manier die milieuvriendelijk én betaalbaar is én transportkilometers scheelt. Goed voor je lijf, goed voor je portemonnee, en goed voor de natuur. 

Onafhankelijkheid

Door middel van het VoedselPark willen wij ook de onafhankelijkheid vergroten: door kennis te verspreiden over het natuurlijk telen van voedsel en dit ook toe te passen, kun je je eigen kracht inzetten en minder afhankelijk worden van geld en stress. 

Gebruik van braakliggende grond
In Alphen zijn er veel braakliggende terreinen; terreinen waarvan bestemming en gebruik nog niet zijn geregeld. Ideale locaties voor Guerilla Gardening of een (tijdelijke) moestuin. Ook zijn er her en der door de stad genoeg plantsoenen die er wat inspiratieloos bij liggen. Wij hopen buurtbewoners te inspireren om deze stukjes grond een boost te geven.

Weg van de wegwerpmaatschappij: recyclen!
We leven in een tijd van schaarste van energie en grondstoffen. In combinatie met de economische crisis is dit voldoende reden om zorgvuldig om te gaan met de beschikbare materialen die er in Alphen circuleren. Voedselpark Gnephoekmaakt daarom bijna uitsluitend gebruik van gebruikte materialen, en draagt graag bij aan de redistributie van bijvoorbeeld aarde, compost en hout.

 

Laatst aangepast opdonderdag, 04 januari 2018 16:24

Waar is VoedselPark Gnephoek

Contact

Internet
Contact leggen met VoedselPark Gnephoek gaat het meest eenvoudig via internet. Stuur een bericht via mail of Facebook of gebruik het Contactformulier. Je krijgt bijna altijd binnen een dag respons.

Spontaan aanwippen
Spontaan langskomen bij het Voedselpark mag altijd. We zijn er op sterk wisselende tijden. Zaterdagmiddag is zo'n beetje de vaste werkdag. Als je dan langswipt is er vast iemand die je van alles kan vertellen en je kan direct meewerken als je wilt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul je emailadres in en klik op 'Inschrijven' om je aanvraag te verzenden.

Bezoek VoedselPark Gnephoek op Facebook Blijf automatisch op de hoogte via onze RSS-feed