Hoofd menu
Andere kijk op voedsel

Andere kijk op voedsel

VoedselPark Gnephoek is primair een educatief project gericht op een andere manier van voedsel produceren, namelijk lokaal en blijvend duurzaam. Dat houdt in: Natuurlijk geteelde groenten, fruit en kruiden zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen.

Consumenten kunnen hier consumenten kennismaken met onbekende groenten- en fruitsoorten die vaak meer op ons klimaat zijn aangepast dan de 'kasplantjes' uit de supermarkt. We kweken voedzame en vaak verrassend lekkere planten die bovendien bijdragen aan een gezonde bodem en soms voedsel of onderdak bieden aan nuttige insekten, vogels of andere dieren.

Ook is biodiversiteit belangrijk voor ons voedselpark. Een tuin met veel verschillende plantensoorten is productiever en minder kwetsbaar voor plagen. Daarom hebben we veel verschillende plantensoorten die op één of andere manier eetbaar zijn, zoals vruchten, noten, zaden, bladeren, knollen en wortels van planten, bomen en struiken waarvan nog bijna niemand ooit van gehoord heeft. De focus ligt op vaste planten die meerdere jaren achtereen groeien, en dus niet jaarlijks volledig nieuw moeten worden opgekweekt, zoals het gros van de groenten die wij nu op ons bord gewend zijn. Dat betekent wel dat we ons menu moeten uitbreiden met vaste planten, zoals: snijbiet, eeuwig moes, rankspinazie en heel veel andere nu nog vreemde soorten. Op asperges en artisjokken na, liggen er op dit moment vrijwel uitsluitend éénjarigen in de groentenwinkel.

Laatst aangepast opvrijdag, 29 april 2016 21:58

Waar is VoedselPark Gnephoek

Contact

Internet
Contact leggen met VoedselPark Gnephoek gaat het meest eenvoudig via internet. Stuur een bericht via mail of Facebook of gebruik het Contactformulier. Je krijgt bijna altijd binnen een dag respons.

Spontaan aanwippen
Spontaan langskomen bij het Voedselpark mag altijd. We zijn er op sterk wisselende tijden. Zaterdagmiddag is zo'n beetje de vaste werkdag. Als je dan langswipt is er vast iemand die je van alles kan vertellen en je kan direct meewerken als je wilt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul je emailadres in en klik op 'Inschrijven' om je aanvraag te verzenden.

Bezoek VoedselPark Gnephoek op Facebook Blijf automatisch op de hoogte via onze RSS-feed