Hoofd menu
Start samenwerking met basisschool

Start samenwerking met basisschool

VoedselPark Gnephoek is (als eerste concrete invulling van onze educatieve doelstelling) begonnen met een samenwerking met basisschool de Jenaplaneet. Voorbeelden van onze tuinvisie en werkzaamheden worden gebruikt ter illustratie van de duurzaamheidslessen op school.

In aanraking komen met natuur en voedsel
Het is de bedoeling dat de circa 90 kinderen uit groep 6, 7 en 8 op het VoedselPark in aanraking komen met de natuur, tuinieren en de teelt van voedsel. Wij verzorgen per schooljaar ongeveer 18 workshops waaraan per keer maximaal 10 kinderen, inclusief begeleidende ouder(s) kunnen deelnemen. Uitgangspunt is een meerjarige samenwerking.

Inhoud workshops
De workshops worden gebaseerd op de activiteiten/gebeurtenissen tijdens het (tuin)seizoen, een soort tuinkalender. Wij geven per maand aan welke activiteiten/gebeurtenissen actueel zijn. Dit kunnen werkzaamheden zijn, zoals het afdekken van de grond of het inzaaien van bijvoorbeeld drachtplanten voor vlinders en bijen. Er kan echter ook gedacht worden aan aandacht voor herkenningspunten in de natuur, zoals het opkomen van geplante bollen, het uitlopen van bomen, enzovoort.

Eerste kennismaking
Met oog op onze voorraad ‘bijen- en vlinderbollen’ is er donderdagochtend 22 december een introductie met de tuin geweest, met een ‘bollenplant-uurtje’ per groep. De kinderen mochten bolletjes planten op door ons aangewezen plekken. Donderdag 19 januari is de eerste workshop. Iedere twee weken tussen 13.45 en 14.45 krijgt een groep kinderen onder begeleiding van een hulpouder een doe-opdracht waarvan zij op school verslag maken.

Laatst aangepast opdonderdag, 09 februari 2017 21:41

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

terug naar boven

Waar is VoedselPark Gnephoek

Contact

Internet
Contact leggen met VoedselPark Gnephoek gaat het meest eenvoudig via internet. Stuur een bericht via mail of Facebook of gebruik het Contactformulier. Je krijgt bijna altijd binnen een dag respons.

Spontaan aanwippen
Spontaan langskomen bij het Voedselpark mag altijd. We zijn er op sterk wisselende tijden. Zaterdagmiddag is zo'n beetje de vaste werkdag. Als je dan langswipt is er vast iemand die je van alles kan vertellen en je kan direct meewerken als je wilt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul je emailadres in en klik op 'Inschrijven' om je aanvraag te verzenden.

Bezoek VoedselPark Gnephoek op Facebook Blijf automatisch op de hoogte via onze RSS-feed