Hoofd menu
Met het kraantje wordt de laatste afvoergreppel gegraven. Kom maar op met die regen. Met het kraantje wordt de laatste afvoergreppel gegraven. Kom maar op met die regen. Marcel Eilers

Graafwerk voor watersysteem

Op VoedselPark Gnephoek wordt wat afgegraven, doorgaans met een schep en soms met een machine. Via bemiddeling van de gemeente is met een graafmachine een extra vijver en twee nieuwe greppels aangelegd. Een klusje van 2,5 uur, wat met scheppen maanden had gekost. Met dit graafwerk is de grove aanleg van ons drainage annex irrigatiesysteem gerealiseerd.

Met dit systeem willen we water vasthouden voor droge periodes en afvoeren wanneer de bedden dreigen onder te lopen. De circa 7 x 4 mete grote vijver wordt net als een andere vijver bekleed met vijverfolie, zodat het water daar blijft staan voor allerlei vochtminnende flora en fauna en als sproeiwater bij droogte. De greppel is vooral bedoeld om bij zware regenval het teveel aan water af te voeren.

Laatst aangepast opwoensdag, 03 augustus 2016 13:30

Gerelateerde items (op tag)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

terug naar boven

Waar is VoedselPark Gnephoek

Contact

Internet
Contact leggen met VoedselPark Gnephoek gaat het meest eenvoudig via internet. Stuur een bericht via mail of Facebook of gebruik het Contactformulier. Je krijgt bijna altijd binnen een dag respons.

Spontaan aanwippen
Spontaan langskomen bij het Voedselpark mag altijd. We zijn er op sterk wisselende tijden. Zaterdagmiddag is zo'n beetje de vaste werkdag. Als je dan langswipt is er vast iemand die je van alles kan vertellen en je kan direct meewerken als je wilt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul je emailadres in en klik op 'Inschrijven' om je aanvraag te verzenden.

Bezoek VoedselPark Gnephoek op Facebook Blijf automatisch op de hoogte via onze RSS-feed