Hoofd menu
Samen bezig met voedselproductie. Samen bezig met voedselproductie. Astrid Klein

Sociaal bewustwordingsproject

VoedselPark Gnephoek langs de Zaagmolenweg is primair een sociaal bewustwordingsproject. Door tuinieren kom je dichter bij de natuur en kun je zelf ervaren dat voedselproductie aanzienlijk energiezuiniger en lokaler kan. Hierbij baseren wij ons op de uitgangspunten van de wereldwijde Transition Town-beweging en ontwerpprincipes uit de permacultuur.

Ethische principes
Vanuit de permacultuur hanteren we drie belangrijke ethische principes: zorg voor de mens, zorg voor de aarde en eerlijk delen. Je hoeft dus helemaal geen groene vingers te hebben om op VoedselPark Gnephoek je steentje bij te dragen. Misschien ben jij beter in het organiseren, goed in het opzetten van workshops, een volbloed klusser, een culinair talent of superhandig met internet. Permancultuur gaat dan ook verder dan natuurlijk tuinieren alleen. Het gaat ook over energie, economie, huizenbouw en de manier waarop wij met elkaar omgaan.

Voedselbos
Op de Gnephoek hopen wij onder meer te demonstreren dat een voedselbos productieve teeltmogelijkheden biedt, waarbij de bodemvruchtbaarheid toeneemt, de biodiversiteit groeit en er geen (of heel weinig) inbreng van buitenaf nodig is, zoals: arbeid, mest en compost. Kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden sowieso niet gebruikt. Naast bomen en struiken is de teelt van vaste eetbare planten belangrijk. In tegenstelling tot de éénjarigen die wij voornamelijk eten (kool, tomaten, paprika's, komkommer, biet, wortel, enzovoort) vereisen vaste planten, zoals: snijbiet, eeuwig moes, rankspinazie en vele andere soorten, geen jaarlijkse aanplant, geen extra meststoffen, minder energie en geen verstoring van de bodem.

Meedoen?
Spreek jou dit allemaal aan? Kom eens kennismaken en kijk wat jij voor VoedselPark Gnephoek kan betekenen.

 

Laatst aangepast opmaandag, 25 april 2016 15:16

Waar is VoedselPark Gnephoek

Contact

Internet
Contact leggen met VoedselPark Gnephoek gaat het meest eenvoudig via internet. Stuur een bericht via mail of Facebook of gebruik het Contactformulier. Je krijgt bijna altijd binnen een dag respons.

Spontaan aanwippen
Spontaan langskomen bij het Voedselpark mag altijd. We zijn er op sterk wisselende tijden. Zaterdagmiddag is zo'n beetje de vaste werkdag. Als je dan langswipt is er vast iemand die je van alles kan vertellen en je kan direct meewerken als je wilt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul je emailadres in en klik op 'Inschrijven' om je aanvraag te verzenden.

Bezoek VoedselPark Gnephoek op Facebook Blijf automatisch op de hoogte via onze RSS-feed