Hoofd menu
Plannen VoedselPark Gnephoek concreter

Plannen VoedselPark Gnephoek concreter

Ons eerste project, VoedselPark Gnephoek, wordt steeds concreter. Op het oude Bakker Visserterrein starten wij één van de grootste én ambitieuze stadslandbouwprojecten van Alphen. De ruim 3000 vierkante meter grote tuin is in eerste instantie niet als moestuin aangelegd, maar als educatief project om meer te leren over duurzame teeltmethoden zoals permacultuur. Bij het toepassen van  permacultuur wordt de grond zo min mogelijk verstoord en wordt er gebruik gemaakt van meerjarige planten. Voor wie wil weten waar het park precies wordt aangelegd, hebben we hierboven de schets even over een satellietopname van Google Maps gelegd.

Met de gemeente is afgesproken dat Transition Town Alphen sowieso de komende 5 jaar gebruik mag maken van het voorheen braakliggende terrein. Inmiddels is ervoor gezorgd dat de vorm van het Park zichtbaar begint te worden. Volledig conform de permacultuur-aanpak zijn we op VoedselPark Gnephoek begonnen met de paden, die we maken van hergebruikt materiaal. Ook zijn de eerste stappen voor de 'geodome' (een bolkas) gezet en rijst de kruidenspiraal langzaam op uit de grond. 

Peter Kwanten maakte deze mooie panoramafoto:

panorama Peter Kwanten

 

Laatst aangepast opmaandag, 25 april 2016 15:11
Meer in deze categorie: Dome blikvanger van formaat »

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

terug naar boven

Waar is VoedselPark Gnephoek

Contact

Internet
Contact leggen met VoedselPark Gnephoek gaat het meest eenvoudig via internet. Stuur een bericht via mail of Facebook of gebruik het Contactformulier. Je krijgt bijna altijd binnen een dag respons.

Spontaan aanwippen
Spontaan langskomen bij het Voedselpark mag altijd. We zijn er op sterk wisselende tijden. Zaterdagmiddag is zo'n beetje de vaste werkdag. Als je dan langswipt is er vast iemand die je van alles kan vertellen en je kan direct meewerken als je wilt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul je emailadres in en klik op 'Inschrijven' om je aanvraag te verzenden.

Bezoek VoedselPark Gnephoek op Facebook Blijf automatisch op de hoogte via onze RSS-feed