Hoofd menu
Joepie, er staat weer een koepelkas

Joepie, er staat weer een koepelkas

Hij is er, onze lang gehoopte koepelkas. Vanaf zondag 16 december 2018 beschikt VoedselPark Gnephoek weer over een, ooit zo karakteristieke, ronde kas in het centrum van onze permacultuurtuin.

Vrijwel gelijk met de toekenning van de subsidie voor een kas van de Groene Motor kwam deze tweedehands geodome op ons pad. Precies het model dat al een jaar hoog op het verlangglijstje stond en ook nog eens dichtbij verkrijgbaar. Wegens sluiting van een volkstuin op nog geen vier kilometer van de tuin, konden wij deze kas op vrijdag 14 december demonteren en vervoeren. Een buitenkansje: zuinig qua brandstof en ook nog eens een mooi voorbeeld van hergebruik. Lekker duurzaam bezig dus.

Steen
De dome wordt gebruikt voor kasgroenten en warmteminnende planten, zoals passievruchten. Ook is er enige 'leefruimte', voor workshops of om gewoon even lekker warm te zitten. We richten de kas in met verhoogde bedden van steen. De in de zon opgewarmde stenen koelen 's nachts langzaam af en houden de ruimte langer warm.

Topteam
Een kas in twee dagen afbreken, vervoeren en opbouwen vraagt een flinke inspanning van het vrijwilligersteam. Dankzij een prima samenwerking en de meer dan puike sfeer verliep alles gladjes, Topteam.

Met dank aan:
Het team van Rijnvicus, onder leiding van Marc Demoed, voor de aanleg van het ronde teeltbed waarop de koepelkast is geplaatst.
Axel Wagenaar van Murekla Audio en Videoproducties voor de realisatie van een filmreportage.

Laatst aangepast opmaandag, 14 januari 2019 20:40

Media

1 Reactie

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

terug naar boven

Waar is VoedselPark Gnephoek

Contact

Internet
Contact leggen met VoedselPark Gnephoek gaat het meest eenvoudig via internet. Stuur een bericht via mail of Facebook of gebruik het Contactformulier. Je krijgt bijna altijd binnen een dag respons.

Spontaan aanwippen
Spontaan langskomen bij het Voedselpark mag altijd. We zijn er op sterk wisselende tijden. Zaterdagmiddag is zo'n beetje de vaste werkdag. Als je dan langswipt is er vast iemand die je van alles kan vertellen en je kan direct meewerken als je wilt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul je emailadres in en klik op 'Inschrijven' om je aanvraag te verzenden.

Bezoek VoedselPark Gnephoek op Facebook Blijf automatisch op de hoogte via onze RSS-feed