Hoofd menu
Bokashi: ‘bladafval’ voor bodemverbetering

Bokashi: ‘bladafval’ voor bodemverbetering

Bokashi is gefermenteerd organisch materiaal, zoals blad, sloot- en bermmaaisel. Fermentatie is kostenbesparend, houdt voedingsstoffen lokaal beschikbaar en vergt geen kostbare installaties. Bokashi verrijkt de bodem en stimuleert het bodemleven. Vergeleken met compostering, werkt fermenteren sneller en zonder verlies van organisch materiaal.

Onder de vlag van Eetbaar Alphen is op initiatief van VoedselPark Gnephoek en de gemeente 20 ton blad klaargemaakt voor fermentatie. Het experiment startte op 22 november. Het blad werd vermengd met micro-organismen en kleimineralen en luchtdicht afgedekt. Na 10 weken is de bokashi klaar voor gebruik.

Laatst aangepast opmaandag, 03 december 2018 15:46

Media

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

terug naar boven

Waar is VoedselPark Gnephoek

Contact

Internet
Contact leggen met VoedselPark Gnephoek gaat het meest eenvoudig via internet. Stuur een bericht via mail of Facebook of gebruik het Contactformulier. Je krijgt bijna altijd binnen een dag respons.

Spontaan aanwippen
Spontaan langskomen bij het Voedselpark mag altijd. We zijn er op sterk wisselende tijden. Zaterdagmiddag is zo'n beetje de vaste werkdag. Als je dan langswipt is er vast iemand die je van alles kan vertellen en je kan direct meewerken als je wilt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul je emailadres in en klik op 'Inschrijven' om je aanvraag te verzenden.

Bezoek VoedselPark Gnephoek op Facebook Blijf automatisch op de hoogte via onze RSS-feed