Hoofd menu
Coalitieakkoord: toekomst VoedselPark zwart op wit!

Coalitieakkoord: toekomst VoedselPark zwart op wit!

Eind april was het zover: het coalitieakkoord tussen GroenLinks, CDA en Nieuw Elan werd ondertekend. Goed nieuws voor VoedselPark Gnephoek: we mogen blijven of krijgen een nieuwe permanente locatie wanneer op ons deel van de Gnephoek uiteindelijk tocht wordt gebouwd.

Het coalitieakkoord zal bepalend zijn voor de komende vier jaar in Alphen aan den Rijn en heet: Groene stad met lef! Met krachtige buurten en dorpen. In de coalitieonderhandelingen wilden Nieuw Elan en CDA de polder graag zo veel mogelijk benutten voor woningbouw, terwijl GroenLinks daartegen was. Uiteindelijk is er een compromis gekomen en wordt slechts een klein reepje van de polder onderzocht voor bebouwing: de uiterst Zuid-Oostelijke hoek. Maar... In die hoek zit nu juist ons Voedselpark! Gelukkig is hierover een speciaal punt in het akkoord opgenomen: het Voedselpark kan blijven op de huidige locatie óf krijgt een permanente plek elders, mocht er onverhoopt toch op woningbouw op de locatie plaatsvinden. We hopen natuurlijk dat verhuizen niet nodig is, maar het is een troost dat als het moet, het wel meteen de laatste keer zal zijn.

Vaste plek voor stadslandbouw
In het coalitieakkoord wordt nadrukkelijk vermeld dat stadslandbouw verder gestimuleerd en versterkt moet worden (mede op basis van de notitie Eetbaar Alphen), en daarom een permanente plek in de gemeente moet krijgen. Deze nieuwe collegeperiode (2018-2022) brengt ook twee nieuwe wethouders met zich mee, waaronder een nieuw gezicht: Leo Maat, die namens GroenLinks wordt wethouder duurzaamheid en afval wordt. Maat heeft al ruime ervaring als wethouder duurzaamheid: van 2008-2014 in Leiderdorp en van 2014-2018 in Wassenaar.

 

Laatst aangepast opmaandag, 07 mei 2018 14:32

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

terug naar boven

Waar is VoedselPark Gnephoek

Contact

Internet
Contact leggen met VoedselPark Gnephoek gaat het meest eenvoudig via internet. Stuur een bericht via mail of Facebook of gebruik het Contactformulier. Je krijgt bijna altijd binnen een dag respons.

Spontaan aanwippen
Spontaan langskomen bij het Voedselpark mag altijd. We zijn er op sterk wisselende tijden. Zaterdagmiddag is zo'n beetje de vaste werkdag. Als je dan langswipt is er vast iemand die je van alles kan vertellen en je kan direct meewerken als je wilt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul je emailadres in en klik op 'Inschrijven' om je aanvraag te verzenden.

Bezoek VoedselPark Gnephoek op Facebook Blijf automatisch op de hoogte via onze RSS-feed