Hoofd menu
Coördinator Marcel Eilers met een van de nieuwe zonnepanelen Coördinator Marcel Eilers met een van de nieuwe zonnepanelen foto: Axel Wagenaar

Zonne-energie op de Gnephoek

Vanaf nu beschikt VoedselPark Gnephoek over zonne-energie! Dankzij de gift van Windenergievereniging Meerwind hebben wij een installatie van twee zonnepanelen, een lader, een omvormer en een accu kunnen kopen.

Wij zijn hier ontzettend blij mee, omdat we nu ruim voldoende stroom hebben voor de binnenverlichting van het 'Gnephok', het terras en het composttoilet. Zo kunnen we ook later op de dag en tijdens de donkere dagen van het jaar gebruik maken van ons onderkomen, bijvoorbeeld voor workshops of overleggen. Daarnaast hebben wij nu stroom voor het opladen van telefoons, laptops, en wellicht in de toekomst een waterpomp, voor de geplande buitenkeuken.

De donatie van Meerwind is een van de prijzen uit het sponsorfonds van de vereniging, 'Wind in de Rug'. Bewonersgroepen, verenigingen en scholen die een duurzaam project willen realiseren, konden via dit fonds aanspraak maken op een geldbedrag. VoedselPark Gnephoek viel in de prijzen vanwege de inclusieve manier waarop onze stichting jong en oud laat kennismaken met milieuvriendelijke voedselproductie en circulaire economie. 

 

Laatst aangepast opwoensdag, 28 maart 2018 13:02

1 Reactie

  • Carla Heinen
    Carla Heinen 14-10-2018 Reactielink

    Is de Gnephoek al opgegeven als goed doel bij St. Kringloop Alphen aan den Rijn?

    Rapporteren

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

terug naar boven

Waar is VoedselPark Gnephoek

Contact

Internet
Contact leggen met VoedselPark Gnephoek gaat het meest eenvoudig via internet. Stuur een bericht via mail of Facebook of gebruik het Contactformulier. Je krijgt bijna altijd binnen een dag respons.

Spontaan aanwippen
Spontaan langskomen bij het Voedselpark mag altijd. We zijn er op sterk wisselende tijden. Zaterdagmiddag is zo'n beetje de vaste werkdag. Als je dan langswipt is er vast iemand die je van alles kan vertellen en je kan direct meewerken als je wilt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul je emailadres in en klik op 'Inschrijven' om je aanvraag te verzenden.

Bezoek VoedselPark Gnephoek op Facebook Blijf automatisch op de hoogte via onze RSS-feed