Hoofd menu
Nationale Boomfeestdag weer op Gnephoek

Nationale Boomfeestdag weer op Gnephoek

Ook dit jaar is de Gnephoek het toneel van de Nationale Boomfeestdag. Woensdag 14 maart verzorgen circa 110 leerlingen van basisschool de JenaPlaneet en Prisma Speciaal Onderwijs het onderhoud van‘ de Natuurmuur’, de vorig jaar aangeplante houtsingel. Hoogtepunt vormt de aanplant van een zogenaamde ‘Toekomstboom’ waarmee het project ook digitaal tot leven komt. Een logisch vervolg op een uniek project.

 

“Je kunt wel bomen planten maar je moet ze ook verzorgen”

Biodiversiteit
‘De Natuurmuur’ is een initiatief van VoedselPark Gnephoek in nauwe samenwerking met de gemeente en IVN. Een ruim 350 bomen tellende houtsingel, die door scholieren in één ochtend is ingeplant. De Natuurmuur is primair bedoeld voor het vergroten van de biodiversiteit. De houtsingel biedt vogels, insecten en kleine dieren voedsel en nestruimte, geeft luwte en is een belangrijk element in het polderlandschap.

Onderhoud en bodemverbetering
Onder het motto: “Je kunt wel bomen planten maar je moet ze ook verzorgen”, ligt dit jaar de nadruk op onderhoud en bodemverbetering. Met gerichte bemesting en het afdekken van boomspiegels bevoordelen de leerlingen de jonge aanplant een ten opzichte van het omringende ruigtekruid.

Schone van Boskoop
Toch gaan er ook bomen de grond in. Klapstuk is de ‘Toekomstboom’. Deze stoere hoogstam appelboom, een zogenaamde Schone van Boskoop, wordt het symbool van de de Natuurmuur. Naast de appel komt een herinneringspaal met een QR-code. Met de Growapp kan iedereen via foto’s, berichten en filmpjes de groei van de Toekomstboom en de Natuurmuur vastleggen en volgen. Door boom en de houtsingel ook digitaal tot leven te brengen ontstaat er meer verbondenheid tussen mens en natuur.

Laatst aangepast opdonderdag, 15 maart 2018 20:06

Media

1 Reactie

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

terug naar boven

Waar is VoedselPark Gnephoek

Contact

Internet
Contact leggen met VoedselPark Gnephoek gaat het meest eenvoudig via internet. Stuur een bericht via mail of Facebook of gebruik het Contactformulier. Je krijgt bijna altijd binnen een dag respons.

Spontaan aanwippen
Spontaan langskomen bij het Voedselpark mag altijd. We zijn er op sterk wisselende tijden. Zaterdagmiddag is zo'n beetje de vaste werkdag. Als je dan langswipt is er vast iemand die je van alles kan vertellen en je kan direct meewerken als je wilt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul je emailadres in en klik op 'Inschrijven' om je aanvraag te verzenden.

Bezoek VoedselPark Gnephoek op Facebook Blijf automatisch op de hoogte via onze RSS-feed