Hoofd menu
Een glunderende Marcel. Een glunderende Marcel. foto: Axel Wagenaars

Marcel uitgeroepen tot winnaar Groene Lintje 2017!

Het is wezenlijk waar: onze bloedeigen Marcel Eilers is uitgeroepen tot groene lintjeswinnaar!

In juli en augustus konden bewoners van de gemeente Alphen aan den Rijn hun stem uitbrengen op een van de zeven genomineerden voor het zogeheten ‘Groene Lintje’: een prijs die GroenLinks uitreikt aan iemand die iets bijzonders heeft gedaan op gebied van natuur of milieu. De verkiezing is bedoeld om de vele duurzame doeners die Alphen rijk is in het zonnetje te zetten. Tot onze grote blijdschap gingen de meeste kiezers voor Marcel, als blijk van waardering voor zijn inzet op gebied van natuur- en milieueducatie.

Vandaag, op zaterdagmiddag 2 september, kreeg Marcel door de fractievoorzitter en voorzitter van GroenLinks Alphen aan den Rijn het verzilverde lintje opgespeld, in aanwezigheid van de fractie en het bestuur van de partij. Fractievoorzitter René Driesen sprak een woordje: ‘Ik ken Marcel al jaren en jaren, en ik vind het fantastisch dat de bewoners van onze gemeente op deze manier blijk van waardering geven voor al zijn harde werk. Het belang van voedsel en natuur is onmogelijk te overschatten. Door initiatieven als het VoedselPark komt onze hyperdigitale jeugd nog eens in aanraking met levende natuur en eetbare gewassen.’

Een stralende Marcel bedankte iedereen die meewerkt aan het VoedselPark en noemde de prijs een moddervette opsteker voor ons burgerinitiatief en iedereen die daaraan heeft bijgedragen: vrijwilligers, ambtenaren, leerlingen, leerkrachten, buren, sponsoren, maar natuurlijk vooral de harde kern, ‘de Gneppers’.

Marcel ontdekte al jong de magie van het telen van groente. Het schooltuintje van vijftig jaar geleden heeft hij echter ingewisseld voor een educatief park van drie hectare, met onder andere een watersysteem, een boomgaard, en een veelheid aan bloemen, planten, bomen en struiken die bovendien beschutting en voedsel geven aan een groot aantal dieren. Het gevoel van bezig zijn met het creëren van voedsel geeft Marcel echter nog steeds hetzelfde vrije, blije gevoel.

 

Laatst aangepast opzondag, 03 september 2017 16:10

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

terug naar boven

Waar is VoedselPark Gnephoek

Contact

Internet
Contact leggen met VoedselPark Gnephoek gaat het meest eenvoudig via internet. Stuur een bericht via mail of Facebook of gebruik het Contactformulier. Je krijgt bijna altijd binnen een dag respons.

Spontaan aanwippen
Spontaan langskomen bij het Voedselpark mag altijd. We zijn er op sterk wisselende tijden. Zaterdagmiddag is zo'n beetje de vaste werkdag. Als je dan langswipt is er vast iemand die je van alles kan vertellen en je kan direct meewerken als je wilt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul je emailadres in en klik op 'Inschrijven' om je aanvraag te verzenden.

Bezoek VoedselPark Gnephoek op Facebook Blijf automatisch op de hoogte via onze RSS-feed