Hoofd menu
Dak van Unisol geeft beschutting en water

Dak van Unisol geeft beschutting en water

“Unisol zorgt voor maatschappelijk onderdak”, lacht Rob Buchly. Hij is bedrijfsleider van Unisol Paneel uit Roelofsarendsveen en beloofde ons na een tuinbezoek in juni 2016 een fors dak over ons net geplaatste onderkomen: een lekke container. Vaste vervoerder Vink Transport bezorgde maart dit jaar het ‘bouwpakket’ en takelde de zes zware panelen ‘montageklaar’ op hun plaats. Resultaat: 42 m2 beschutting tegen zon en regen en een wateropvang goed voor circa 20 m3 per jaar.

Enthousiasme
“Wij verbinden ons graag aan groene, duurzame initiatieven”, zegt Rob. “Ik ben vorig jaar gegrepen door het enthousiasme van deze vrijwilligers. Met minimale middelen op een braakliggend terrein willen bijdragen aan de bewustwording van duurzaam en lokaal geproduceerd voedsel vergt lef. Daar draag ik graag aan bij.”

Bouwpakket
De dakpanelen bestaan uit een kern van polystyreen met aan weerszijden staalplaat verlijmd; zogenoemde sandwichpanelen, verwerkingsvriendelijk materiaal ontwikkeld voor de bouw van koelcellen en scheidingswanden en volledig recyclebaar. “Unisol levert maatwerk”, vervolg Buchly. “Na een bezoek aan ons bedrijf en een aantal ruwe schetsen zijn we van start gegaan. De deal was simpel: Unisol levert een kant-en-klaar bouwpakket voor het dak inclusief kit en montagematerialen, het VoedselPark maakt de constructie.” Zo gezegd, zo gedaan. Met extra dank aan onze ‘metaaltovenaar’ Hans van der Staay.

Prettig beschut
Inmiddels hebben we al weer even een droge container en een overdekt terras. We werken nu aan de wateropvang en zijn bezig met de vraag hoe we het terras verder afschermen om ook bij meer regen, zon en wind prettig beschut te zitten.

Foto: High five voor de geslaagde afloop. Rob (l) en Marcel zijn er trots op. (foto: Peter Kwanten)

 

Laatst aangepast opdinsdag, 30 mei 2017 19:14

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

terug naar boven

Waar is VoedselPark Gnephoek

Contact

Internet
Contact leggen met VoedselPark Gnephoek gaat het meest eenvoudig via internet. Stuur een bericht via mail of Facebook of gebruik het Contactformulier. Je krijgt bijna altijd binnen een dag respons.

Spontaan aanwippen
Spontaan langskomen bij het Voedselpark mag altijd. We zijn er op sterk wisselende tijden. Zaterdagmiddag is zo'n beetje de vaste werkdag. Als je dan langswipt is er vast iemand die je van alles kan vertellen en je kan direct meewerken als je wilt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul je emailadres in en klik op 'Inschrijven' om je aanvraag te verzenden.

Bezoek VoedselPark Gnephoek op Facebook Blijf automatisch op de hoogte via onze RSS-feed