Hoofd menu
Wat kan jij doen!

Wat kan jij doen!

Voedselpark Gnephoek is een moestuin, een boomgaard en een kruidentuin. Een ontmoetingsplaats en een educatief project met 'een boodschap'. Een sociaal project waar iedereen er toe kan doen. Wij zoeken doeners & zorgers, bouwers & knutselaars, tuinfreaks & ecoculi’s , creatievelingen & ritselaars. Heb jij ook hart voor groen? Lees hier wat jij voor het voedselpark kan betekenen.

 

Wil je weten wat jij direct praktisch kunt doen?
Bekijk onze projecten.

Lekker tuinieren
Op een tuin is veel tuinwerk. Zeker in de aanleg: graven, sjouwen en bouwen. De delen die we al hebben aangelegd vereisen onderhoud en nieuwe gemaakte groeibedden moeten worden beplant en ingezaaid. We snoeien, knippen, maaien en wieden. Spitten doen we nauwelijks, daar hebben we 'truukjes' voor. Oogsten doen we natuurlijk wel. Dat biedt boeiende bezigheden, zoals: koken, drogen, fermenteren, wecken of verwerken tot bijvoorbeeld jam of sap. Voor 'tuinfreaks' en 'ecoculi's' zijn er genoeg lichte en zware klusjes om het hele jaar lekker te tuinieren en met eerlijk voedsel bezig te zijn. Gezellig samen met anderen of alleen om eens lekker buiten de kop te legen. Als vrijwilliger kun je altijd op de tuin terecht. Iets voor jou? Meld je aan.

Duurzaam bouwen
Bij de start was er hier niets, alleen een braakliggend veld en een stuk hek. Nergens beschutting. Inmiddels hebben we het 'Gnephok', onze container, die wij tot 'hoofdkwartier' gaan 'omkatten', met een groot dak, een beschut terras en buitenkeuken. Alles gemaakt van duurzame afvalmaterialen. Er zijn meer bouwplannen: een composttoilet, overkapping van onze gereedschap en materialenopslag en diverse afdakjes, stuk voor stuk met wateropvang voor droge tijden. Water is er immers niet. Stroom ook niet. Daarom willen we zeker experimenteren met wind- en zonne-energie. Voor bouwers en knutselaars uitdagingen te over. Ben jij handig en groen van geest? Sleutel mee aan VoedselPark Gnephoek. Meld je aan.

Educatie
Als bewustwordingsproject biedt de tuin ruimte aan educatieve activiteiten. Met een nabijgelegen basisschool bestaan er inmiddels afspraken voor workshops in het kader van de lessen natuur en duurzaamheid. Wij streven naar meer van dit soort projecten. Daarvoor hebben wij nu de menskracht niet. Wil jij werken aan een groter duurzaamheidsbewustzijn? Kom eens langs of neem contact met ons op.

Publiciteit & Organisatie
Als startend 'project met een boodschap' is naamsbekendheid essentieel. We zijn actief op Facebook en hebben een website. Er loopt een film project en we zijn regelmatig zichtbaar in de (plaatselijke) pers. Regelmatig organiseren we 'open dagen' en we werken graag samen met andere organisaties, zoals de gemeente en het IVN. Toch is er nog een hoop te winnen en daarbij is alle hulp welkom. Je maakt ons blij met leuke foto's, filmpjes, spannende graphics of mooie verhalen als bijdrage aan de website of onze social media kanalen. Met veel plannen valt er veel te regelen. We werken zoveel mogelijk met afval of gekregen materialen, dat betekent constant kijken of er ergens iets te regelen valt. Avontuurlijke klusjes met gegarandeerd succes voor de handige aanhouder. Dus creatievelingen en ritselaars, op de Gnephoek kun je je groene eitjes duurzaam kwijt. Ideetjes? Zoek contact.

Laatst aangepast opdonderdag, 14 december 2017 21:22

Waar is VoedselPark Gnephoek

Contact

Internet
Contact leggen met VoedselPark Gnephoek gaat het meest eenvoudig via internet. Stuur een bericht via mail of Facebook of gebruik het Contactformulier. Je krijgt bijna altijd binnen een dag respons.

Spontaan aanwippen
Spontaan langskomen bij het Voedselpark mag altijd. We zijn er op sterk wisselende tijden. Zaterdagmiddag is zo'n beetje de vaste werkdag. Als je dan langswipt is er vast iemand die je van alles kan vertellen en je kan direct meewerken als je wilt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul je emailadres in en klik op 'Inschrijven' om je aanvraag te verzenden.

Bezoek VoedselPark Gnephoek op Facebook Blijf automatisch op de hoogte via onze RSS-feed